راهنمای نصب باکس V4 Double

فهرست مطالب #

انواع آرایش آنتن #

تعداد 1 یا 2 یا 3 یا 4 آنتن را میتوان به باكس مدل V4 Double  متصل کرد. بسته به نحوه قرار گیری آنتن ها تعداد 5 آرایش نصب را میتوان تشکیل داد.

آرایش تک پایه #

که شامل یک  آنتن فرستنده –گیرنده (Transceiver) میباشد. این آنتن قادر است حداکثر 110 سانتی متر  از هر طرف را برای گیرایی تگ و 70سانتی متر از هر طرف را، برای گیرایی لیبل پوشش دهد.

آرایش دو پایه #

الف) شامل دو آنتن فرستنده-گیرنده  (Transceiver) میباشد . این دو  آنتن قادرند حد اکثر 4.2 متر را برای گیرایی تگ، و 2.5 متر را برای گیرایی لیبل پوشش دهند.

ب) شامل دو آنتن که یکی فرستنده و دیگری گیرنده میباشد . این دو  آنتن قادرند حد اکثر 180 سانتی متر را برای گیرایی تگ، و 120 سانتی متر را برای گیرایی لیبل پوشش دهند.  

آرایش سه پایه #

الف) شامل دو عدد آنتن گیرنده در طرفین و یک عددآنتن فرستنده در وسط میباشد که این 3 آنتن قادرند حد اکثر 3 متر را برای گیرایی تگ و حداکثر 2.5 متر  را برای گیرایی لیبل پوشش دهند.     

ب) شامل دو عدد آنتن فرستنده در طرفین و یک عدد آنتن گیرنده در وسط میباشد که این 3 آنتن قادرند حداکثر 3 متر را برای گیرایی تگ و حداکثر 2.5 متر  را برای گیرایی لیبل پوشش دهند.     

لازم به ذکر است که با توجه به اینکه هر یک از دو حالت آرایش سه پایه به میزان یکسانی از پوشش دهی را فراهم میکنند، انتخاب یکی آنان به شرایط  فیزیکی و سیگنالی محیط نصب بستگی خواهد داشت.

آرایش چهار پایه #

شامل دو مجموعه دو آنتنه است (دو آرایش دو پایه یک فرستنده – یک گیرنده). این دو مجموعه دو آنتنه قادر است حد اکثر 150×2 سانتی متر را برای گیرایی تگ، و 120×2 سانتی متر را برای گیرایی لیبل پوشش دهد. با این آرایش میتوان از فروشگاهی با دو درب و تنها با استفاده از یک باکس  V4 Double محافظت نمود.  

بدیهی است چنانچه فاصله آنتن ها بیش از میزان عنوان شده باشد دستگاه کارکرد مناسب نخواهد داشت.

سعی کنید همواره دوشاخه باکس را به پریزی که دارای اتصال ارت (اتصال به زمین) میباشد متصل کنید در صورتی که پریز ها فاقد ارت باشد سعی کنید تا بدنه دستگاه را از طریق یک سیم به اشیایی همچون لوله آب، لوله شوفاژ یا فریم فلزی بزرگ درب یا هر چیزی دیگری که بتواند نقش اتصال به زمین را شبیه سازی کند متصل نمایید.

چنانچه بیش از دو آنتن برای پوشش محدوده های بیش از 5/4 متر نیاز بود، باید از باکس های بیشتری استفاده شود اما دقت کنید در چنین شرایطی جهت سنکرون سازی کارکرد باکس ها باید یک باکس را به صورت تمام مستر (Full Master)  و باکس های دیگر را به صورت (Slave) پیکر بندی نمایید. فراموش نکنید که اگر تغذیه برق باکسی که (Full Master) است قطع باشد، باکس های دیگر که (Slave) هستند نیز کار نخواهند کرد. 

سنکرون سازی باکس ها #

در شکل زیر محدوده ای به پهنای 10 متر با استفاده از 3 عدد باکس V4 Double و 5 آنتن پوشش داده شده است. همانطور که ملاحظه میشود، باکس اول به صورت Master Full و دو باکس دیگر به صورت Slave پیکربندی شده است.

تنظیم باکس ها در حالت Full Master، Master و Slave #

لازم به ذکر است که تنظیم همه باکس ها به طور پیش فرض Master میباشد و این بدان معناست که هر باکسی به طور مستقل سیگنال سنکرون خود را از روی برق ورودی تامین میکند. اما جهت  سنکرون سازی چند باکس از روی یک باکس مرجع باید ابتدا هر سه  پین جامپر J1 به نام ZCSel را به هم متصل نمود و با استفاده از  یک کابل دورشته ، سیگنال سنکرون ساز را، از طریق سوکت سبز (ZCS) دوپین موجود در پشت باکس مرجع که Full Master نامیده میشود ، به باکسهایی که Slave میباشند با رعایت قطب مثبت و منفی انتقال داد. همچنین در باکس های Slave باید جامپر J1  را در حالت  Slave تنظیم نمود.  

سنکرون سازی باکس ها توسط ماژول SWAMSync #

راه دیگر جهت سنکرون سازی باکس ها با یکدیگر آن است که از ماژول سینک خارجی مانند ماژول سینک ایمن موج  SWAMSync  استفاده شود. برای این کار کافی است که جامپر J1   (ZCSel) را در همه باکس ها، درحالت  Slave قرار داد و سپس با رعایت قطبیت مثبت و منفی، همه باکس را تک تک به ماژول سینک متصل نمود. در این صورت تعداد باکس های بیشتری را میتوان با هم سنکرون نمود و به علاوه در صورت خاموش بودن هر یک از باکس ها، هیچ اشکالی در کارکرد باکس های دیگر ایجاد نخواهد شد و باکس ها به کارکرد عادی خود ادامه خواهند داد.  

نحوه اتصال آنتن به باکس #

شماره پین

نام پین

رنگ سیم

توضیح

یادداشت

1

RX+1

سفید

سیگنال مثبت گیرنده آنتن شماره 1

2

(GND (Shield

مشکی، شیلد بدون رنگ

شیلد و GND برای آنتن شماره 1 (2 رشته)

3

RX-1

زرد

سیگنال منفی گیرنده آنتن شماره 1

4

DC1

قرمز

سیگنال تغذیه مثبت آنتن شماره 1

5

TXEn1

آبی

سیگنال فعال سازی فرستنده آنتن شماره 1

6

Buz1

سبز

سیگنال تحریک بازر و LED آنتن شماره 1

7

RX+2

سفید

سیگنال مثبت گیرنده آنتن شماره 2

8

GND 2 Shield

مشکی - شیلد بدون رنگ

شیلد و GND برای آنتن شماره 2 (2 رشته)

9

RX-2

زرد

سیگنال منفی گیرنده آنتن شماره 2

10

DC2

قرمز

سیگنال تغذیه مثبت آنتن شماره 2

11

TXEn2

آبی

سیگنال فعال سازی فرستنده آنتن شماره 2

12

Buz2

سبز

سیگنال تحریک بازر و LED آنتن شماره 2

13

12-

---------

12 ولت منفی

قطع و وصل همزمان با آلارم

14

12+

---------

12 ولت مثبت

قطع و وصل همزمان با آلارم

15

NC

---------

پایه رله / در حالت عادی قطع است و هنگام آلارم دستگاه، به COM وصل می شود.

Normally Close

حداکثر جریان قابل تحمل برای کنتاکت رله 0.5 آمپر است.

16

COM

---------

پایه مشترک بین پایه های NC و NO

17

NO

---------

پایه رله که در حالت عادی به COM وصل است و هنگام آلارم دستگاه، قطع است.

Normally Open

حداکثر جریان قابل تحمل برای کنتاکت رله 0.5 آمپر است.

18

+TX1

قرمز یا قهوه ای

سیگنال مثبت فرستنده شماره 1

رعایت مثبت و منفی الزامی است

19

-TX1

آبی

سیگنال منفی فرستنده شماره 1

رعایت مثبت و منفی الزامی است

20

-TX2

آبی

سیگنال مثبت فرستنده شماره 2

رعایت مثبت و منفی الزامی است

21

+TX2

قرمز یا قهوه ای

سیگنال منفی فرستنده شماره 2

رعایت مثبت و منفی الزامی است

شمای داخلی باکس #

شماره

نام بر روی PCBA

توضیح

L1

5VA-

نشانگر صحت ولتاژ 5- ولت به رنگ آبی

L2

5VA+

نشانگر صحت تغذیه +5VA به رنگ قرمز

L3

5VU+

نشانگر صحت تغذیه +5VU به رنگ قرمز

L4

PLevel

نشانگر سطح توان آنتن فرستنده - خاموش بودن =نشانگر مینیمم بودن سطح توان - روشن بودن = نشانگر ماکزیمم بودن سطح توان فرستنده –  سرعت چشمک زدن متناسب با میزان توان تزریقی به آنتن فرستنده  میباشد.

L5

12V+

نشانگر صحت تغذیه +12V به رنگ سفید

L6

HV

نشانگر صحت تغذیه ولتاژ بالا HV به رنگ زرد

L7

SC

نشانگر به وجود آمدن اتصال کوتاه در مدار / چنانچه به رنگ قرمز روشن شود نشانه ایجاد یک اتصال کوتاه در مدار میباشد و تا رفع شدن اتصال کوتاه روشن میماند

L8

N/T

سرعت چشمک زدن متناسب است با میزان نویز محیط یا نشانه وجود تگ در نزدیکی آنتن ها  

L9

ZC

نشانه دریافت سیگنال های سنکرون به طور منظم / چنانچه با سرعت یکنواختی چشمک بزند نشانه صحت سیگنال سنکرون است

J1

ZCSel

جامپر انتخاب حالت سنکرون سازی دستگاه / در صورت اتصال هر سه پین به یکدیگر، باکس در حالت Full Maste قرار میگیرد که میتواند مرجعی برای باکس های دیگر باشد. 

J2

Cur.Probe

جامپر سنجش میزان جریان دستگاه / با سری کردن پین های این جامپر در مسیر آمپر متر، آمپر مصرفی باکس به دست می آید. چنانچه POWER ماکزیمم باشد و دو عدد آنتن فرستنده راه اندازی شده باشد و فلزی در اطراف آنتن های فرستنده نباشد، آمپر متر جریانی در حدود 700 میلی امپر را نشان میدهد. 

P1

Power

پتانسیومتر تنظیم میزان توان تشعشعی آنتن فرستنده -

چرخاندن به سمت راست= افزایش توان تشعشعی فرستنده

چرخاندن به سمت چپ = کاهش توان تشعشعی فرستنده.

 لازم به ذکر است با چرخاندن هر 6 دور به سمت چپ یا راست، توان فرستنده یک پله کاهش یا افزایش میابد. (دیجیتالی)

F1

F800

فیوز 1 آمپری مربوط به قسمت ولتاژ پایین

F2

F801

فیوز 1 آمپری مربوط به قسمت ولتاژ پایین

F3

F803

فیوز 1 آمپری مربوط به قسمت ولتاژ بالا

F4

F1

فیوز 3 آمپری مربوط به قسمت ولتاژ بالا

S1

ZCS

سوکت سنکرون جهت اتصال سیگنال سنکرون مرجع به باکس ها 

TP1

GND , TP

Test Point جهت اتصال پراب اسکوپ برای مشاهده طیف سیگنال محیط جهت تنظیم دستگاه

TP2

TXTest

اتصال پراب اسیلوسکوپ جهت تنظیم آنتن فرستنده 

DIP1 , DIP2

S300 , S301

سوییچ دیپ مربوط به تنظیم حساسیت گیرندگی  هر کدام به ترتیب برای آنتن گیرنده شماره 1 و آنتن شماره 2 –  (حساسیت گیرندگی هر آنتن به طور مستقل تنظیم میشود) - حساسیت از خاموش بودن (OFF) همه کلید های 1 و 2 و 3 (مینیمم) تا روشن بودن(ON) همه کلید های 1و2و3 (ماکزیمم) تغییر میکند. 

DIP3

S602

تنظیمات آلارم : ترکیب سوییچ های شماره 1 و 2 نوع آلارم را انتخاب میکند. همچنین اگر کلید شماره 3 روشن باشد، آلارم هر دو آنتن یکسان خواهد بود (مناسب جهت آرایش نصب شماره 2 و3 ) واگر کلید شماره 3 خاموش باشد آلارم های دو آنتن متفاوت خواهد بود که مناسب جهت آرایش نصب شماره6 که دستگاه برای دو درب مستقل فروشگاه نصب میشود).

روشن بودن سوییچ 3 مدت زمان آلارم آنتن شماره 1 را دوبرابر میکند –روشن بودن سوییچ 4 مدت زمان آلارم آنتن شماره 2 را دوبرابر میکند

DIP4

Analog Sens

تنظیم سطح حساسیت آنالوگ که در 3 حالت تنظیم میشود – خاموش بودن کلید های 1 و 2 به منزله حد اقل بودن حساسیت آنالوگ و روشن بودن کلید های 1 و2 به منزله حد اکثر بودن حساسیت آنالوگ است. حالت پیش فرش کلید 1 باید ON باشد و کلید 2 باید OFF باشد.  

DIP5

S601

روشن بودن کلید 1 برابر با آنتی نویز شده آنتن 1 و روشن بودن کلید 2 برابر با آنتی نویز شدن آنتن2 کلید های 3 و 4 برای انتخاب حساسیت نرم افزاری دستگاه نسبت به لیبل فعال است چنانچه 3 و 4 در حالت ON باشند به ترتیب باعث افزایش حساسیت نرم افزاری آنتن های 1 و 2 میشود (کلید 3جهت آنتن 1 و کلید 4 جهت آنتن 2) در این صورت دستگاه به شدت نسبت به گیرایی لیبل حساس میشود. (بهتر است کلید های 3 و4 در محیط های پر نویز OFF باشند تا بوق خطا دستگاه کاهش یابد)

DIP6

S600

خاموش بودن کلید شماره 1 = خاموش بودن گیرندگی  RX پشت آنتن شماره 1 -- خاموش بودن کلید شماره2 = خاموش بودن گیرندگی پشت آنتن شماره 2  -- زمانی که دوپایه در مقابل هم نصب شود (آرایش نصب 2 الف) و میخواهیم هیچ آنتی از پشت گیرندگی نداشته باشد و گیرندگی به محدوده میانی اختصاص یابد بهتر است هر دو کلید شماره 1 و 2 خاموش باشد که اصطلاحا میدان پشتی آنتن (back field) خاموش شود. 

تنظیم حساسیت گیرندگی دستگاه #

در باکس های V4 Double سه نوع حالت تنظیم حساسیت در نظر گرفته شده است که عبارت است از حساسیت دیجیتال و حساسیت آنالوگ و حساسیت نرم افزاری.

حساسیت دیجیتال #

از طریق سوییچهای شماره  DIP2 , DIP1 میتوان به ترتیب حساسیت (گین) دیجیتال آنتن  گیرنده 1 و آنتن گیرنده 2  را به طور دستی  با توجه به حالات جدول مقابل تنظیم  نمود. حساسیت دیجیتال میتواند در یکی از چهار حالت High، Medium Low و Very Low تنظیم شود. انتخاب مناسب بستگی به  شدت نویز محیط دارد.

حساسیت / حالت

3

2

1

High

ON

ON

ON

Medium

OFF

ON

ON

Low

OFF

OFF

ON

Very Low

OFF

OFF

OFF

حساسیت آنالوگ #

با استفاده از سوییچ DIP4 میتوان حساسیت آنالوگ را با توجه به جدول مقابل تنظیم نمود. در حالتی که از لیبل استفاده میشود بهتر است کلید های 1 و 2 هر دو ON باشند (HIGH) و در حالتی که از تگ استفاده میشود و محیط پر نویز است بهتر است کلید های 1 و 2 هر دو OFF باشند(LOW).  در حالتی که محیط پر نویز است و از لیبل استفاده میشود بهتر است حالت Medium انتخاب شود یعنی کلید 1 باید ON باشد و کلید 2  باید OFF باشد.

حساسیت / حالت

2

1

High

ON

ON

Medium

OFF

ON

Low

OFF

ON

حساسیت نرم افزاری #

کلید های 3 و 4 از سوییچ DIP5 مربوط به افزایش حساسیت نرم افزاری دستگاه نسبت به لیبل است

مشاهده سیگنال های نویز محیط #

پراب اسیلوسکوپ را به TP مطابق شکل مقابل متصل کرده و مختصات زمانی اسیلوسکوپ را بر روی 5 میلی ثانیه و مختصات ولتاژ را روی 500 میلی ولت تنظیم نمایید. چنانچه محیط بدون نویز باشد، خروجی اسیلوسکوپ مطابق شکل P1 خواهد بود. اما چنانچه محیط نویزی باشد بسته به شدت و نوع نویز، یکی از شکل های P2 و P3 مشاهده خواهد شد. برای کاهش اثر نویز باید حساسیت دستگاه را یا استفاده از DIP1 و DIP2 کاهش داد.

تنظیمات و اتصالات کابل به آنتن #

شماره

نام

توضیح

JS1

P1

جامپر تنظیم آنتن فرستنده برای مطابقت با شرایط فیزیکی محیط

JS2

NULL

جامپر های اضافی جهت استفاده برای تنظیم آنتن فرستنده

JS3

Buzzer

Volume

ولوم تنظیم میزان صدای بازر 

JS3

RXOn

جامپر های قطع / وصل  آنتن گیرنده.  

توجه: چنانچه جامپرها خارج شود، آنتن گیرنده غیر فعال میشود.

S1

PIn

سوکت 8 پین اتصال کابل ها – سیم ها از چپ به راست (مطابق جدول زیر)

S2

P9

سوکت اتصال بازر سیم دار 

شماره پین

رنگ سیم

نام

توضیح

1

سفید

+RX

اتصال مثبت گیرنده

2

مشکی - بیرنگ

GND/Shield

اتصال شیلد و زمین

3

زرد

-RX

اتصال منفی گیرنده

4

قرمز

DC

اتصال تغذیه مثبت

5

آبی

TXEn

فعال سازی فرستنده

6

سبز

Buz

تحریک بازر و LED آنتن

7

آبی

-TX

منفی فرستنده

8

قرمز

+TX

مثبت فرستنده

تنظیم آنتن فرستنده #

در هر پایه گیت، یک آنتن فرستنده وجود دارد که باید با توجه به مشخصات محیط نصب مورد تنظیم واقع شود.

تنظیم آنتن فرستنده با استفاده از اسیلوسکوپ #

برای تنظیم هر آنتن فرستنده باید آن را به طور مستقل به باکس متصل کرد و سپس آنرا تنظیم نمود. برای این کار ابتدا  آنتن فرستنده را در مکانی که باید نصب شود قرار دهید. سپس با استفاده از پتانسیومتر P1 (Power) توان را ماکزیمم نمایید تا ال ای دی شمارهL4  از حالت چشمک زدن خارج شود و به طور ثابت روشن بماند. سپس پراب اسیلوسکوپ را در باکس به TP2 (TXTest دو سر مقاومت) مطابق شکل مقابل متصل نمایید و مختصات زمانی اسیلوسکوپ را بر روی 5 میکرو ثانیه و مختصات ولتاژ را بر روی 500 میلی ولت تنظیم کنید.  چنانچه آنتن فرستنده تنظیم باشد، شکل هایی مشابه شکل های زیر در اسیلوسکوپ مشاهده خواهد شد. در این صورت نیازی به تنظیم مجدد نیست.

اما چنانچه خروجی اسیلوسکوپ مشابه شکل P7 باشد، نشان دهنده آن است که میزان خازن آنتن فرستنده کم است و باید به آن خازن اضافه شود تا به یکی از شکل های P1 و P2 و P3 نزدیک شود. برای این کار میتوان با جابجایی جامپر های JS1 و استفاده از جامپر های  اضافی JS2 جهت افزایش میزان بیشتری خازن به میزان مطلوب دست یافت. فرض کنید که حالت پیش فرض جامپر های JS1 بر روی XL و M باشد و میخواهیم مقداری خازن اضافه کنیم. برای این کار بهتر است جامپر M را خارج کرده و در جای L قرار دهیم. چنانچه شکل موج مقابل  به یکی از شکل های P1 و P2 و P3 تبدیل شود، بدان معناست که به میزان مطلوب دست یافته ایم در غیر این صورت باید جامپر M را سر جایش بگذاریم  و یک جامپر دیگر در جایگاه S اضافه کنیم تا مقدار کمتری خازن اضافه شود.   جابجایی جامپر ها تا دست یافتن به شکلی مشابه یکی از اشکال P1 و P2 و P3 ادامه میابد. لازم به ذکر است که در صورت وجود فلزات در اطراف آنتن شکل موج مقابل مشاهده خواهد شد.

شکل P8 نشان میدهد که فرستنده خازن اضافی دارد و این میزان خازن باید کم شود. برای این کار فرض میکنیم که حالت پیش فرض بر روی XL  و L باشد. برای کم کردن خازن ابتدا جامپر  را از حالت L خارج میکنیم و سپس بر روی M میگذاریم. چنانچه به شکل موج مطلوب دست نیافتیم آنگاه قرار گیری جامپر دیگر را بر روی حالت S تست میکنیم. چنانچه شکل موج حالت دوم بهتر از حالت اول باشد( بدان معنا که به یکی از شکل های P1 و P2 و P3 نزدیک باشد)، حالت مطلوب میباشد در غیر این صورت شکل اول که به یکی از شکل های P1 و P2 و P3 نزدیک بود، حالت مطلوب میباشد. جا به جایی جامپر ها تا دست یابی به شکل موج مطلوب ادامه میابد.

تنظیم آنتن فرستنده با استفاده از آمپرمتر #

در صورت عدم دسترسی به اسیلوسکوپ میتوانید با استفاده از آمپر متر اقدام به تنظیم آنتن فرستنده نمایید. بدیهی است که تنظیم آنتن فرستنده با استفاده  از آمپر متر دقت کمتری نسبت به تنظیم توسط اسیلوسکوپ خواهد داشت.

برای این کار کافیست که مطابق شکل مقابل، پروب آمپر متر را  در جامپر J2 (Cur.Probe) سری نمایید. و یک آنتن را برای تنظیم ، به باکس متصل نمایید. چنانچه آمپر متر عدد 350 میلی آمپر را نشان دهد، نشان دهنده تنظیم بودن آنتن فرستنده است.  در غیر اینصورت باید با جا به جایی جامپر های JS1 به صورت تجربی، اقدام به تنظیم آنتن فرستنده نمود. برای این کار کافیست  یکی از جامپر ها را جا به جا کنیم . فرض کنید که حالت پیش فرض بر روی XL  و M باشد. چنانچه آمپر متر عدد غیر از 350 میلی آمپ را نشان دهد، یک جامپر دیگر را بر روی S اضافه میکنیم (افزایش خازن). چنانچه آمپر افزایش یافت پس مشخص میشود که آنتن فرستنده خازن کم دارد و باید میزان مشخصی خازن به آنتن اضافه شود تا مقدار آمپر را به مرز 350 میلی آمپر برسد. افزایش و کاهش میزان خازن (جابجایی جامپر ها) تا رسیدن میزان جریان آنتن به مرز 350 میلی آمپر ادامه میابد.  در حالتی که هر دو آنتن متصل است، میزان جریان به حدود حد اکثر 750 میلی آمپر میرسد.

نکاتی درباره نصب، نگهداری و تنظیم دستگاه #

  • برای مشاهده میزان نویز محیط در اسيلوسکوپ، باید تمام بارهای متصل به برق اعم از کلیه چراغ ها و  وسایل برقی موجود در محیط را روشن كرد تا بتوان دستگاه  را با بدترین شرایط موجود در محیط تنظیم نمود. در غیر این صورت تنظیمات معتبر نخواهد بود. به همین جهت بهترین زمان برای انجام تنظیمات نهایی دستگاه  اوایل شب است زیرا در آن زمان اکثر بارهای موجود در شبکه برق فروشگاه (مجتمع فروشگاهی) در مدار است.
  • وسایل برقی از قبیل تلویزیون و مونیتورهای لامپ تصویری و صفحات ال سی دی بزرگ ممکن است  در کارکرد گيت ها اختلال ایجاد کنند و باعث افت کارکرد گيت ها شوند و بهتر است حد اقل 2متر از آنتن ها (Antennas) به خصوص آنتن گیرنده فاصله داشته باشند.
  • برخی لامپ های LED  که در نزدیکی آنتن ها قرار دارند و به صورت سوییچینگ  تغذیه میشوند قادرند باعث آلارم خطا و یا از کار افتادگی کامل دستگاه شوند.  برای کاهش تاثیر مخرب این لامپ ها بر روی کارکرد دستگاه کافیست شاخه هایی از این لامپ ها که به آنتن ها نزدیکتر است از مدار خارج شود.
  • لامپ های کم مصرف با توان 40 وات به بالا ، به علت تشعشع امواج سوئیچینگ فرکانس بالا در مجاورت  آنتن ها ممکن است باعث افت   کارکرد دستگاه و یا آلارم خطا شوند. برای کاهش اثر مخرب این لامپ ها کافیست آنها را حد اقل 2 متر از آنتن گیرنده فاصله داد یا اینکه لامپ بزرگ را از مدار خارج نمود و آنرا به دو یا چند لامپ با وات های پایین با مجموع وات مشابه (نور مشابه) تبدیل کرد.
  • لامپ های مهتابی نیم سوز یا لامپ های کم مصرف نیم سوز که به اصطلاح  ِدل می زنند ممکن است باعث از کار افتادن کامل دستگاه  و یا بوق خطا شوند.
  • لامپ های مهتابی نیم سوز یا لامپ های کم مصرف نیم سوز که به اصطلاح  ِدل می زنند ممکن است باعث از کار افتادن کامل دستگاه  و یا بوق خطا شوند.
  • بالاست های لامپ های نئون (ترانس های الکترونیکی نئون) با ولتاژ 10 کیلو ولت به بالا می توانند باعث اختلال در کارکرد دستگاه شوند. این ترانس ها دارای بدنه پلاستیکی  هستند و این بدنه پلاستیکی نمیتواند مانع از تشعشع امواج ولتاژ بالا و فرکانس بالا (High Voltage and High Frequency Radiated Emission) در فضا شود. در اکثر این بالاست ها  استاندارد های اولیه EMC (Electromagnetic Compatibility) رعایت نشده برای همین برخی از این بالاست ها امواجی را منتشر میکنند که فركانس های پايه این امواج يا هارمونيك هاي آن در محدوده فرکانس کاری  (Frequency Range) دستگاه است. این امواج هم از داخل مدارات بالاست های الکترونیکی و هم از طريق لامپ هاي نئون در فضا تشعشع ميكنند. به طور کلی لامپ نئون با هر شکل خاص میتواند آنتی برای تشعشع نویز باشد، پس باید فاصله مناسب آنتن ها از لامپ های نئون را در نظر گرفت. در نهایت آخرین راهکار حل مشکل احتمالی بالاست الکترونیکی نئون، تعویض  بالاست الکترونیکی، با ترانس هسته آهنی است. زيرا ترانس هاي هسته آهني فاقد تشعشعات الكترومغناطيسي فركانس بالا ميباشند و صدمه کمتری را به کارکرد دستگاه میزنند.
  • اگر رگالی از لباس یا قفسه ای از اشیا در نزدیکی (حدود یک و نیم متری) هر آنتن باشد ، به کاربر توصیه اکید شود که به لباس های آن رگال (ها)  یا اشیا داخل قفسه در نزدیک آنتن ها تگ یا لیبل نزند. یا اگر پشت آنتن ها مشرف به ویترین فروشگاه است به کاربر توصیه شود که به لباس ها و یا البسه پوشیده شده بر مانکن های داخل ویترین تگ نزند زیر  تگ های مذکور در کارکرد دستگاه تداخل ایجاد میکنند. به طور کلی بهتر است تا فاصله 2 متری در اطراف آنتن ها هیچ تگ و لیبلی وجود نداشته باشد. در صورت عدم رعایت این نکته، تگ های مذکور باعث آلارم خطا در دستگاه خواهند شد. همچنین چنانچه درگاه ورودی پوشش داده شده توسط آنتن ها کمتر از 2/1 متر باشد، توصیه میشود توان  فرستنده  کاهش یابد (توسط پتانسیومتر POWER شماره P1) تا  تگ ها و لیبل های مذکور، باعث آلام خطا نشوند. چنانچه تگ در نزدیکی دستگاه باشد دستگاه بازدن بوق خاصی این موضع را نشان خواهد داد و تا مادامی که تگ از نزدیکی دستگاه دور نشود، این بوق خاص ادامه پیدا خواهد کرد.
  • از قرار دادن باكس در فضاهای  بسته (مثل كمد ديواري يا كشو) خود داری شود زیرا قطعات درون باكس نیازمند تبادل حرارتی با محیط اطراف هستند.
  • ریخته شدن آب روی آنتن ها  و باكس الكترونيكي باعث ایجاد صدمات جدی به دستگاه میشود و شامل گارانتي نميباشد.
  • از نصب آنتن ها در نزديكي اشياي فلزي بزرگ (قابل مقايسه با ابعاد آنتن ها) مثل ستون هاي فلزي به طور جدي خودداري گردد.
  • هر یک از آنتن ها مخصوصا آنتن فرستنده باید حداقل  20 سانتی متر از اشیای فلزی بزرگ مثل ستون های آهنی فاصله داشته باشند در غیر این صورت دستگاه از کالیبراسیون خارج میشود  و باید هنگام نصب دوباره تنظیم شود  و چنانچه اين فاصله كمتر از 20 سانتي متر باشد. دستگاه به شدت ضعيف كار خواهد كرد.  لازم به ذکر است که میتوان با استفاده از جامپر های مربوط به تنظیم بانک خازنی، خصوصیات آنتن را با اشیای فلزی اطراف آنتن تا حد زیادی مطابقت داد. این جامپر ها درون برد خازن داخل پایه آنتن قرار دارد و با شماره JS1 مشخص شده است.
  • بهتر است برق دستگاه را از پریزی فراهم نمود که برق این پریز از طریق یکی از فیوز های فروشگاه قطع و وصل می شود.
  • توصیه میشود پریز برقی که دستگاه به آن وصل است به طور مستقل، از کنتور فروشگاه فراهم شود و این پریز با وسایل برقی دیگر مشترک نباشد.
  • برای محافظت از دستگاه، تایمری تعبیه شده است که چنانچه دستگاه 16 ساعت به طور مداوم روشن باشد، بعد از طی این مدت زمان، دستگاه stand by شود، و برای راه اندازی دوباره  باید دستگاه را reset نمود یعنی یک بار خاموش / روشن شود.
  • از قطع و وصل کردن  جامپر تست جریان   Cur.Probe شماره J2  هنگام روشن بودن دستگاه ، خودداری شود زیرا این کار باعث ایجاد جریان های یورشی می شود که این به نوبه خود ممکن است باعث صدمات جدی در قطعات شود. بهتر است اول دستگاه خاموش شود و سپس سوکت تست جریان به آمپر متر متصل شود.
  • دقت کنید که تا چند دقیقه بعد از قطع كامل دستگاه از برق، LED   شماره  L6  روشن  می ماند و این نشان دهنده شارژ بودن خازن ها است و باید دقت شود که در این حالت ابزاری را در داخل باكس الكترونيكي نبرید كه باعث ايجاد اتصال كوتاه  شود . در غیر این صورت به علت تخلیه آنی خازن، آسیب جدی به قطعات وارد می شود.   
  • هنگام  انجام تنظیمات،  دقت شود پیچ های تنظیم به آرامی چرخانده شوند تا آسیب نبینند.
  • به علت سنکرون بودن دستگاه توسط برق ورودی، اتصال برق ورودی باکس الکترونیکی به هر نوع یو پی اس  (UPS)و یا اینورتر  ممنوع میباشد!! مگر مدلهایی که شرکت ایمن موج اقدام به تهیه و تست آنها نموده است.  
  • در صورتی که نویز ورودی برق دستگاه (نویز هدایتی)، در میزان بالایی، باشد یا در صورتی که نویزهای تشعشعی محیط  از حد مجاز فراتر باشد، برای کارکرد بهتر باکس ها میبایست بدنه باکس را به یک ارت   (Earth)مناسب متصل نمود.
  • لوله های آب، گاز و چهارچوب بزرگ فلزی درب، به ترتیب مناسبترین ارت(Earth)  هایی هستند که در محیط های فروشگاهی میتوان به آنها اشاره نمود.
  • در صورت تمایل به استفاده از لیبل به جای تگ باید حساسیت دیجیتال دستگاه را در حالت High قرار داد و حساسیت آنالوگ را خاموش نمود. بدیهست در محیط های پر نویز به علت لزوم کاهش حساسیت دستگاه جهت کاهش آلارم خطا، استفاده از لیبل میسر نمیباشد.
  • بهتر است باكس الكترونيكي به دیوار پیچ شود تا از خطرات احتمالی مانند ریختن آب و ضربه خوردن محافظت شود.  
  • توصیه میشود که کابل ها ، در طول مسیر، از درون کانال هدایت شود تا آسیب نبینند و همچنين كانال استفاده شده براي عبوركابل هاي فرستنده و گيرنده اختصاصي باشد بدان معنا كه هيچ كابل ديگري (مانند كابل دوربين ها و وسايل برقي ديگر) از داخل كانال عبود داده نشود.
  • در طول مسیر انتقال كابل ها از آنتن ها به باكس، از خم کردن کابل ها با زاویه 90 درجه خود داری شود، زیرا ممکن است باعث شکست رشته سیم های درون کابل ها  گردد.  
  • توصيه ميگردد مسير عبور كابل ها با فاصله حداقل 20 سانتي متري از فريم فلزي درب و هر نوع سطح فلزی ديگر باشد در غیر اینصورت به علت القای شار مغناطیسی برگشتی بر روی کابل ها، دستگاه از کار خواهد افتاد.  
  •  چنانچه دستگاه  وجود تگ را تشخیص دهد، هنگام آلارم، LED شماره L8 به مدت چند ثانيه (همزمان با آلارم) روشن خواهد ماند. همچنین چشمک زدن این ال ای دی در لحظه روشن شده دستگاه نشانه اتصال کوتاه در مسیر سیم فرستنده میباشد.
  • چشمک زدن LED شماره L9 نشان دهنده سنکرون بودن دستگاه میباشد و خاموش بودنش بدان معناست که دستگاه از حالت سنکرون خارج شده است و در نتیجه دستگاه کار نخواهد کرد. همچنین چنانچه قابلیت آنتی نویز هر یک آنتنها توسط کلید 1 یا2 از سوییچ DIP5 فعال شود، سرعت چشمک زدن این ال ای دی کاهش خواهد یافت به این معنا که سرعت گیرایی دستگاه کاهش میابد.
  • حداكثر متراژ استاندارد كابل هاي فرستنده و گیرنده 7 متر است. پس بهتر است جانمایی باكس الكترونيكي را درنزدیکی  آنتن ها در نظر گرفت. 
  • چشمک زدن LED شماره  L8 : 
  • چنانچه آنتن فرستنده از باكس الكترونيكي قطع باشد و فقط آنتن گیرنده وصل باشد و LED ي شماره L8 چشمک بزند نشاندهنده آن است که نویزی در محیط وجود دارد. در غیر این صورت چنانچه این LED با وصل بودن هم زمان آنتن فرستنده و گیرنده چشمک بزند نشان دهنده آن است که تگی در مجاورت آنتن ها وجود دارد که باعث اختلال در کارکرد صحیح دستگاه است و بايد تگ را از آن منطقه دور نمود، همچنین چشمک زدن این ال ای دی میتواند نشانی از این موضوع بشد که دستگاه با آنتن های AM مجاور دچار تداخل شده است.  
  • برای نصب دستگاه با توجه به این LED ابتدا فقط کابل آنتن گیرنده به باكس الكترونيكي وصل شود و دستگاه های AM  مجاور خاموش شود (تا شعاع 150 متری). سپس جانمایی آنتن گیرنده انجام  شود. چنانچه در این حالت LED شماره L8 چشمک بزند، نشان دهنده وجود نویزی در محیط میباشد.  در این حالت باید منبع نویز را رفع نمود یا اینکه جانمایی آنتن را تغییر داد تا از منبع نویز فاصله گیرد. لازم به ذکر است که سرعت چشمک زدن این LED نشان دهنده شدت نویز محیط میباشد. به طوری که اگر این LED خاموش باشد  نویزی در محیط وجود ندارد و برعکس سرعت بالای چشمک زدن آن نشان دهنده شدت بالای نویز محیط است.  
  • چنانچه تغذیه ولتاژ بالای برد پاور (HV=High Voltage) وصل باشد، LED شماره L6  به رنگ زرد به طور دائم روشن است.
  • چنانچه  هنگام روشن شدن دستگاه، جریان یورشی به وجود آید و یا برد پاور به هر علتی، اضافه جریانی مصرف کند، مدار محافظت از اتصال کوتاه عمل کرده و به تبع آن LED شماره L7  به نام SC به رنگ قرمز روشن خواهد شد. بعد از حدود چند ثانیه مدار محافظ قطع شده (LED خاموش می شود) و تغذیه وصل می شود. چنانچه اتصال کوتاه رفع نشده باشد سیکل مذکور تا رفع کامل اتصال کوتاهی ادامه می یابد. 
  • کلید شماره 1 و 2 از سوییچ شماره DIP6 مربوط به حذف میدان پشتی آنتن های شماره 1 و2 میباشد . میدان پشتی آنتن (Backfield) مربوط است به حذف گیرندگی آنتن از پشت به این معنا که اگر مانند آرایش 2 الف، دو آنتن در مقابل هم قرار گرفت و خواستیم که میدان گیرندگی این دو آنتن را بیشتر به محدوده بین دو آنتن متمرکز کنیم، میتوانم این دو کلید را خاموش کنیم. در این صوت گیرایی (گیرندگی) به محدوده میانی دو آنتن محدود خواهد شد. توجه شود خاموش کردن این دو کلید زمانی کاربرد دارد که دو آنتن در مقابل هم باشد و در حالت های نصب دیگر خاموش کردن این دو کلید باعث اختلال در کارکرد صحیح دستگاه خواهد شد.
  • کلید شماره 1و2 از سوییچ شماره DIP5 مربوط به فعال سازی قابلیت ضد نویز (Anti-Noise)  آنتن های شماره  1و2 میباشد  که در این شرایط چنانچه هرکدام روشن شود سرعت چشمک زدن LED ZC یا همان L9  کاهش میابد که در این شرایط آنتن مربوطه نسبت به نویز مقاوم میشود اما سرعت گیرایی کاهش خواهد یافت. توصیه میشود در محیط های نویزی هر دو کلید 1 و 2 روشن شود تا قابلیت آنتی نویز هر دو آنتن فعال شود.
  • میباشد کلید شماره شماره 3 و 4 از سوییچ  شماره DIP5    حساسیت نرم افزاری دستگاه را متناسب با نوع تگ  یا لیبل افزایش یا کاهش میدهد.    چنانچه  سطح نویز محیط پایین باشد و دستگاه با لیبل مورد استفاده قرار گیرد میتوان این کلیدها را روشن نمود (که نوعا حساسیت نرم افزاری دستگاه نسبت به لیبل افزایش میابد.)  و در غیر این صورت چنانچه تگ مورد استفاده قرار گیرد یا نویز محیط بالا باشد، این دو کلید را باید خاموش نمود تا دستگاه در مقابل نويز مقاومتر عمل كند.  

 

این صفحه برای شما مفید بود؟
اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *